Parhaat matkakamerat vuonna 2021

Parhaat matkakamerat vuonna 2021

Matkakamera on hyvä matkakumppani silloin, kun haluaa ottaa laadukkaita kuvia, muttei halua kuljettaa painavaa järjestelmäkameraa mukana. Parasta matkakameraa voi olla vaikea löytää, koska vaihtoehtoja on paljon. Lisäksi ominaisuudet ovat monissa kameroissa niin samankaltaiset, että voi olla vaikea valita parasta ja itselleen sopivinta kameraa. Kameraa ostaessa kannattaa ottaa huomioon millaisia ominaisuuksia itse tarvitsee omaan käyttöönsä nähden. Matkakameroiden osalta tärkeimpänä pidetään yleensä sen kätevää kokoa ja keveyttä. Kameran tulisi olla mahdollisimman helppokäyttöinen sekä siinä tulisi olla hyvä akunkesto.

Vuoden 2021 parhaat matkakamerat

Paras matkakamera vuonna 2021 on ehdottomasti Fujifilm X100V. Kamera on tyylikäs ja taskuun sopiva. Kamerassa on taitettava kosketusnäyttö, automaattinen tarkennus ja 4K-video-ominaisuus. Lisäksi kamerassa on paranneltu hämäräkuvauksen laatua ja onkin siinä parempi kuin monet kilpailijat. Kameran huono puoli on se, että se tarvitsee erillisen filtterin vesitiiviyttä varten. Toinen varteenotettava vaihtoehto matkakameraksi on Panasonic Lumix TZ200. Tässä kamerassa ei ole panostettu tyylikkääseen ulkomuotoon, mutta muilta ominaisuuksiltaan se on hyvä kilpailija Fujifilm X100V -kameralle. Jos etsit kameraa hyvällä zoomilla, niin Panasonic Lumix TZ200 on hyvä valinta. Panasonic Lumix TZ200 -kameran parhaita ominaisuuksia ovat suuri yksituumainen kenno, joka mahdollistaa laadukkaammat valokuvat,15-kertainen zoomi ja 4K-video. Huonoja puolia ovat kiinteä näyttö ja elektroninen etsin. Kooltaan kamera on kompakti, kuten matkakameran pitääkin olla.

Vuoden 2021 parhaat matkakamerat

Mainio kamera valokuvauksen harrastajalle on Panasonic Lumix LX100 II. Erinomaista tässä kamerassa on sen kuvien laatu sekä hyvät säätimet kameran rungossa. Kamerassa on 17 megapikseliä ja valovoimainen objektiivi. Huonoja puolia ovat pieni 24–75 millimetrin zoomausalue sekä hidas zoomaus ja kameran kiinteä takanäyttö. Kamerassa on 4K-video-ominaisuus. Canon PowerShot G1 X Mark III -malli on onnistunut saamaan järjestelmäkameran ja matkakameran parhaat puolet yhteen kameraan. Se on pokkari järjestelmäkameran kennolla ja lupaakin laadukkaita kuvaushetkiä. Kamera sopii niin harrastelijalle kuin ammattilaisellekin. Canon PowerShot G1 X Mark III -kameran erinomaisuus on isossa kennossa, mutta pienessä koossa sekä selkeässä kosketusnäyttövalikossa. Lisäksi kamerassa on elektroninen etsin. Kameran heikkoja kohtia ovat sen rajallinen zoomausalue sekä mahdollisuus kuvata vain 1080p-videoita.

Parhaat matkakamerat videokuvaukseen vuonna 2021

Jos haet matkakameraa, joka sopii erityisesti videokuvaukseen, niin Sony ZV-1 on mainio vaihtoehto. Kamerassa on todella hyvin toimiva automaattinen tarkennus, hotshoe-kiinnitys ja 3,5 millimetrin mikkiliitäntä ja 4K-videokuvaus. Kameralla saa myös loistavia kuvia sen hyvien suorittimien ja kennon takia. Sony ZV-1 on kuitenkin erityisen hyvä videokuvaukseen ja vloggaajalle! Toinen erinomainen vaihtoehto videokuvaukseen on Canon PowerShot G7 X Mark III. Tätä kameraa voisi jopa kuvailla vloggaajan unelmaksi. Kamerassa on 4K-videotallennus sekä mikrofoniliitäntä ja sillä voi lähettää suoria lähetyksiä Youtubeen. Canon PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on hyvin toimiva ja herkkä kosketusnäyttö, erittäin nopea sarjakuvaus sekä hyvä runko ja käsiteltävyys. Lisäksi kamerassa toimii USB-lataus ja siinä on sisällä raw-kuvien käsittelyohjelma. Huonoja puolia ovat salamaliitännän puute ja se, että objektiivin terävyys on vähän pehmeä. Vaikka kamera on kuin luotu videokuvaukseen, toimii se myös erinomaisesti valokuvien ottamiseen.

Matkakamerat on tehty usein joko video- tai valokuvaus edellä, mutta useimmiten ne soveltuvat molempiin tarkoituksiin. Erona on se, että videokuvaukseen soveltuvassa kamerassa on hyvä sisäänrakennettu mikrofoni toisin kuin tavallisessa matkakamerassa. Monissa matkakameroissa on 4K video-ominaisuus. Matkakameran kätevyys on yleisesti sen pienessä taskuun mahtuvassa koossa. Silti hyvä kameralaukku on hyödyllistä ostaa kameran kylkeen, jotta sitä on sekä helppo kantaa mukana ja se suojaa kameraa paremmin kuin normaali laukku. Lisäksi kannattaa ostaa lisäakku kameraan, jotta akun voi tarvittaessa vaihtaa, jos ensimmäisestä loppuu akku. Ei sitten harmita Taj Mahalia kuvatessa, kun kamerasta loppuu akku, ja hetki jäisi muuten taltioimatta.

Laadukkaat matkakamerat ovat hintaluokaltaan usein 600 € ja 1500 € välillä. Hinta riippuu lähinnä siitä, millaisilla ominaisuuksilla kamera on varusteltu sekä kameran merkistä. Usein kamerat ovat erinomaisia jossain ominaisuudessa, mutta kaikilla on heikkoutensa. Kameraa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota niihin ominaisuuksiin, joita itse tarvitsee erityisesti omaan käyttöönsä.

© 2021 Ammattikuva