Miksi älypuhelinkamerat valtaavat markkinat

Alypuhelinkameravalokuvaus on edennyt nopeasti muutamassa lyhyessä vuodessa suorastaan ​​otetuista kuvista aina tyylikkäisiin mainoskampanjoihin ja kaikkialla maailmassa.

Puhelimen kamera on paras kamera, koska se on aina mukanasi. Voit tallentaa helposti odottamattomia hetkiä: mies banaanipuvussa matkalla töihin tai ehkä vain kuvan kauniista auringonlaskusta. Tietenkin mobiilivalokuvaajia ovat paljon enemmän liikkeellä kuin keskimääräiset amatööri järjestelmäkameroiden harrastajia. He etsivät mahdollisuuksia. Ja näiden kameroiden yleisyys ja niiden huomaamattomuus ovat tehneet heistä erityisen tehokkaita hetkiä julkisissa tiloissa. Mutta monien osalta ensimmäinen alku on vain alku. Se on uuden luovan prosessin raaka-aine. Useimmat älypuhelinkamerat ottavat erittäin tylsiä valokuvia. Mutta se ei ole väliä, koska on olemassa satoja sovelluksia, jotka auttavat sinua muuttamaan niistä jotain uskomattomia. Ja se on oikeastaan ​​sen ytimessä. Kustannustekijät, mobiilisovelluksen sovellukset antavat sinulle Photoshopin luovan voiman ja lisäksi sen, että ne eivät ole sidoksissa työpöytääsi. Tämä tekee liikkuvasta valokuvauksesta uskomattoman vapauttavaa luovaa valokuvaushenkeä varten. Yhtäkkiä jokainen vapaa hetki on mahdollisuus sekä ottaa että käsitellä kuvia. Nämä sovellukset ovat kiihdyttäneet luovaa prosessia ja antaneet teille yksinkertaisesti olla enemmän luovia, enemmän aikaa ja vähemmän rahaa.

Välitön nautinto

Kyky näyttää kuvasi maailmalle sellaisilla alustoilla kuin Instagram on tehnyt liikkuvasta valokuvauksesta uskomattoman elinvoimaisen tyylilajin. Muutama vuosi sitten olisit ehkä ottanut maailman suurimman valokuvan, mutta se olisi tarkoitus istua näkymättömänä kiintolevylläsi – ja se ei olisi antanut sinulle paljon kannustinta ottaa enemmän. Tietysti voit ladata ottamiasi valokuvia valokuvien jakamiseen tarkoitetuille verkkosivustoille, kuten Flickr, mutta se merkitsisi sekoittamista takaisin työpöydän ja kaapelien pariin. Jakaminen älypuhelimella on vaivatonta. Viimeisin luomuksesi voidaan näyttää heti maailmalle – ja ihmiset voivat antaa palautetta heti.

Ihmiset rakastavat saada kommentteja valokuvistaan ​​ja innostavat toisten kuvia. Tällainen elinvoimainen henkilökohtaisten vaihtojen verkko on ihme, että tyylilaji on kukoistanut, minkä seurauksena miljoonat ihmiset ottavat joka päivä suuria kuvia ja kokeilevat (tai “esittelevät”) kuviaan erittäin luovilla tavoilla.älypuhelinvalokuvien sovellusten merkitys merkitsee sitä, että genre on ominaista ja arvosteltu erittäin käsitellyistä kuvista, jotka voivat olla vähän yhteydessä todellisuuteen. Mutta järjestelmäkamerakuvaajat vääristävät myös todellisuutta. Ennen kuin he kuvaavat, he valitsevat suljinnopeuden, aukon ja ISO: n saavuttaakseen halutun vaikutuksensa. Monet valokuvaajat muokkaavat kuvia Photoshopissa. Mistä siis tämä ajatus objektiivisesta valokuvaustodellisuudesta tulee? Näemme todellisuuden koko ajan silmiemme kautta, joten on mukavaa ottaa tauko siitä.

Kuka ottaa kuvia?

Instagram, joka on suurin omistettu mobiilivalokuvausfoorumi, on 1 biljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. On olemassa myös muita omistettuja älypuhelinvalokuvapaikkoja, kuten EyeEm ja Starmatic, mutta Instagram oli ensimmäinen laatuaan ja se on rakentanut käyttäjille kriittisen massan, mikä vaikeuttaa haastetta. Suuri määrä älypuhelimilla otetuista valokuvista on otoksia päivittäisestä elämästä, mutta ihmiset tekevät nykyään paljon enemmän liikkuvalla valokuvauksella kuin pelkästään ottavat kuvia syntymäpäivistä tai kissoista. Kun he ovat huomanneet, että heillä on nyt kamera hallussaan melkein koko ajan, kustannukset ovat maltillisia ja että he voivat vuorovaikutuksessa sosiaalisesti valokuviensa kautta, miljoonat ihmiset ovat ottaneet valokuvauksen luovaksi harrastukseksi. Yhtäkkiä sosiaalisten alustojen ansiosta valokuvauksella on tarkoitus. Ihmiset ovat alkaneet ottaa enemmän esteettisiä valokuvia, jotka yhdistävät ihmisiä ympäri maailmaa. Lisäksi sovellukset ovat julkaisseet valtavan luovuuden ihmisille, jotka muuten eivät olisi koskaan olleet mukana valokuvauksessa. Nuorena genreinä älypyhelinvalokuvaus löytää edelleen oman identiteettinsä. Sen juuret ovat  verkossa ja digitaalisessa muodossa, mutta valokuvausalalla on pyrkimyksiä ottaa  se vakavasti, ja erilaisia näyttelyitä järjestetään ympäri maailmaa. 

Kuka ottaa kuvia?

© 2021 Ammattikuva