Kuinka ottaa täydellinen selfie

163 kuvaa napattu, mutta vain niistä yksi on julkaisukelpoinen. Olet ehkä ollut samassa tilanteessa.

Miten selfien ottaminen tuntuukin niin hankalalta toimenpiteeltä? Kuvaan päätyvä ilme ei näytä yhtään samalta kuin peilissä olevat kuvaukselliset kasvot. Ei siis ihmekään, että yhä useampi ottaa nykyään selfiet peilin kautta. Näin ei kuitenkaan ole pakko toimia, sillä muutaman vinkin avulla sinäkin voit napata täydellisiä selfieitä, kuten näkee eri sosiaalisissa medioissa. Sitäpaitsi peiliselfieissä puhelin saattaa suurine kuorineen peittää ihmisen, jolloin kuva ei pääse oikeuksiinsa. Lue vinkkimme, niin saat taatusti parempia selfieitä!

Kuvakulma ja ilme

Olet ehkä avannut puhelimesi kameran, kun näyttöön ilmestyikin yllättäen etukameran kuva, paljastaen ei-niin-kuvauksellisen kaksoisleuan. Alhaalta ylöspäin kuvattu kuvakulma on siis poissuljettu, ellet halua ottaa humoristista vitsikuvaa kavereillesi. Ota sen sijaan kuva yläviistosta tai silmiesi korkeudelta. Nosta puhelimesi niin, että sen alaosa on noin silmiesi korkeudella. Näin se on hieman yläviistossa, joka on ihanteellisin kuvakulma selfieille. Vältä otsan kurtistamista ja pidä huulten törrötys mahdollisimman luonnollisena. Ankkakuvien aika on ohitse. Harjoittele selfieiden ottamista mahdollisimman paljon. Mitä enemmän kuvaat itseäsi, sitä luonnollisempaa siitä tulee ja harjoitus näkyy lopputuloksessa.

peilin tekniikka

Paras ja puoleensavetävin kuva syntyy aidosta ilosta. Harjoittele siis hymyilemistä peilin edessä. Tämä voi tuntua oudolta, varsinkin introverteistä, mutta se kannattaa! Kun hymyilet kuvassa aidosti, välittyy katsojalle lämpö ja onnellisuus. Jos taas hymy on väkinäinen, huomataan se oitis. Eli ei muuta kuin harjoittelemaan!

Valaistus ja tausta

Luonnonvalo on ihanteellinen hyvälle selfielle. Aurinko saa kenet tahansa näyttämään kauniimmalta kuin sisätilojen kellertävä valo. Suora auringonvalo kasvoille ei kuitenkaan ole imartelevin vaihtoehto, sillä valo saa silmät vuotamaan, kasvot ylivalottumaan ja ihmisen jopa irvitstämään auringonsäteiden häikäistessä silmiä. Ilta-aurinko on yksi kauneimmista valoista ja siksi monet ammattivalokuvaajat suosivat juuri iltakuvausta. Jos et pääse ulos, ota kuva sellaisessa huoneessa, jossa on eniten auringonvaloa.

selfie yökerhossa

Selfieitä halutaan ottaa tietenkin myös yöklubeissa. Tällöin ei auringonvalo valaise kasvoja pehmeäksi, vaan joudutaan turvautumaan salamaan. Monien nykypuhelinten kamera on varustettu valolla, joka aktivoituu käytettäessä etukameraa. Tämä auttaa saamaan lisävalaistusta muuten pimeään kuvaan. Jos kuva ei ole täydellinen, voi värejä säätää jälkikäteen. Taustan suhteen kannattaa olla tarkkana. Ethän halua likaisten vaatteidesi tai vauvanvaippojen päätyvän täydellisen selfiesi taustaksi. Katsojat kyllä huomaavat nopeasti, jos taustalla on jotain epämääräistä.

Suodattimet ja muokkausohjelmat

Monissa älypuhelimissa on jo valmiiksi kameran suodattimia, jotka auttavat kauniin kuvan ottamisessa. Monet turvautuvat sosiaalisen median, kuten Instagramin, suodattimiin, joita löytyy moneen lähtöön. Värit ja ihon sileyden saa niillä muokattua niin, että aamuväsymys ei näy kasvoilla.Puhelimeen voi myös asentaa erikseen joko selfie- tai kuvanmuokkaussovelluksia. Niillä kuvista saa muokattua helposti värit, valoisuuden ja paljon muita ominaisuuksia. Ja jos haluat räväyttää, voi kuvassa käyttää koko kuvan olemuksen muuttavaa filtteriä tai lisätä uskomattomia tehosteita. Kuvat voi muuttaa nykyään jopa animoiduksi niin, että esimerkiksi kauniit valot ympäröivät kuvattavaa henkilöä tai pepsodent-hymy todella loistaa.Olet varmasti huomannut, että moni käyttää sekä valokuvaamiseen että videoiden ottamiseen heti kuvaamisen aikana käytettäviä filttereitä. Esimerkiksi Snapchatin kamera kaunistaa kenet tahansa ja lisäksi sillä saa lisättyä henkilölle vaikkapa silmälasit tai pisamia. Sovelluksella saa jopa muutettua kasvonpiirteitä niin, että nenän tai leuan saa halutessaan pienemmäksi. Tämä ei ole ainut sovellus, joka tällaisen mahdollistaa, vaan niitä on sovelluskaupat täynnä.

© 2021 Ammattikuva